Rust, reinheid en regelmaat

Sinds ik vader ben, zijn deze begrippen Cruijffiaans. Denk hierbij aan ”Je snapt het pas, als je het begrijpt”. Rust, reinheid en regelmaat zijn een drie-eenheid voor alles en iedereen wat nog niet in staat is om zonder controle of toezicht zijn/haar eigen leven te controleren. Beter dan te vragen voor wie dit wel geldt, is vragen wie hier niet onder valt? Het feit dat deze drie kernwaarden je als kind meegegeven worden, geeft aan dat we ze feitelijk niet meer mogen negeren. Waarom gaan er dan massa’s mensen te laat naar bed? Iedere ochtend met veel pijn en moeite opstaan en bedenken dat je vanavond wel op tijd gaat slapen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt. Terwijl je toch iedere avond rond dezelfde tijd tegen je kinderen zegt en nu tanden poetsen en naar bed.

Reinheid is eigenlijk de enige waar we wel voldoende aandacht aan besteden, want regelmaat is ons ook vaak vreemd. Wie laat zich niet leiden door de waan van de dag. Alles wat binnenkomt, is belangrijker dan wat je vanochtend bedacht had te gaan doen. Denk aan mail, sms, telefoontjes of een collega die langs loopt. Waarom is tijdens een tentamenperiode een studentenhuis altijd het schoonst? Juist, verschuiving van prioriteiten. Stephen Covey heeft veel boeken geschreven over dit soort problemen, het bekendste is wel Focus. Zijn 4 kwadranten bieden veel houvast in het krijgen van regelmaat en rust in je werk.

Recruitment vormt hierop geen uitzondering. Ook hier gelden rust, reinheid en regelmaat als basis voor succes. Als je goed weet wie je waarom zoekt en met wie je contact moet houden omdat die  betrokken zijn in het proces om tot een succesvolle plaatsing te komen, is succes niet ver weg. Het gevaar zit hem niet in het niet weten, maar in het niet doen. Onze kinderen varen er wel bij en net als met spelen, waarom ermee ophouden?

Wim van den Nobelen

Recruiter Strictly People (Management, HR & Finance), Sollicitatiecoach & Nobelist (in al mijn dienstverlening bepaalt de klant zelf de waarde).

Wim van den Nobelen has 145 posts and counting. See all posts by Wim van den Nobelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.